Krajské kolo hry Plamen 2009

14.06.2009 00:00

Komentář k naší účasti na Krajském kole vypracoval trenér, tak ho vkládám k přečtení s odkazem na výsledky.  Odkaz : plamen.vc-blanenska.com/storage/1245306062_sb_krajskkoloplamen2009.pdf

 

Můj pohled na účast kolektivu MH SDH Žernovník  v krajském kole HRY PLAMEM 2008/09
 

      Krajské kolo HRY PLAMEN se v letošním roce konalo v neděli 14.6. 2009 ve Slavkově u Brna. Termín a místo konání soutěže jsme se dozvěděli po několika urgencích až týden po okresní soutěži. ORM nám zapůjčila chybějící nářadí a překážky, dovybavili jsme se sadou hadic pro disciplíny CTIF a zahájili přípravu. Tři týdny uběhly jako voda a bylo zde to správné nedělní ráno. Vyjížděli jsme s cílem umístit se do první šestky. Z desetičlenného týmu dva členové patří věkem do kategorie mladší, pět za mladší soutěžilo ještě před rokem a dva budou soutěžit za žáky ještě dva ročníky. Takže kolektiv s dobrým výhledem do budoucna.
      Do Slavkova jsme přijeli před osmou a v klidu jsme se prošli přes presenci. Bylo pro mě překvapením, že potřebujeme u členů mladších 15 roků cestovní pas ( musím pozorněji číst pravidla). Naštěstí je všichni měli. A pak nastalo nepřekvapující čekání na nástup. Soutěž se ne a ne rozběhnout. Soutěžit se začalo kolem desáté hodiny. 
     První disciplínou byl ZPV. My jsme startovali s číslem 5. Nasbírali jsme tolik trestných bodů, že čas běhu byl zanedbatelná položka. Vysoko zavěšené lano se značkou blízko u stromu v první hlídce nepřekonal správně ani jeden z našich členů. A nebyl to problém jen Žernovníku. To, že se při přepravě zraněného nesmí běžet, jsme se taky dozvěděli až při kontrole. Příště bude ten zraněný pro jistotu i naříkat. ZPV jsme dokončili na 5. místě. Pro obě hlídky to byla dobrá zkušenost.
      Další disciplínou byl požární útok. K prvnímu pokusu jsme nastupovali hned po doběhnutí štafet, tedy skoro bez přípravy a před druhým došla voda, tak jsme měli času nazbyt. Nijak jsme se nemohli srovnat s jednotnou stříkačkou. Časy 23,58 a 21,76 na srážecí terče to dokazují. Výsledek 5. místo.
 Pak soutěž dostala docela spád. Následovala štafeta 4x 50m v jedné dráze na antukovém oválu a po ní štafeta CTIF. Poprvé jsme běželi tyto disciplíny na oválu, ale i tak dosažené časy bylo naše maximum. Ve štafetě 4x60 m 6. místo za časy 60,36 s a 49,70 s. Ve štafetě CTIF 6. místo za časy 87,84 s a 89,19 s. Pro úspěch v těchto disciplínu musíme trošku povyrůst.  
       Následoval požární útok CTIF. První pokus jsme měli jako trénink a druhý se povedl dle našich možností. Ale pořád propastný rozdíl 30 s mezi naším časem a časem na prvním místě. Výsledný čas 93,16 znamenal v disciplíně 5. místo. Na poslední disciplíně štafetě požárních dvojic byla znát únava z celého dne. Čas 64,44 s znamenal 5. místo v této disciplíně. Celkově jsme se umístili na také na 5. místě.
      Co se týká organizace soutěže, pokud to nebudu přirovnávat k okresnímu kolu, tak musím říct, že to docela ušlo. Ráno to trvalo všechno delší dobu a časový harmonogram organizátorům nic neříkal, ale s postupujícím časem soutěž nabývala spád. Stadion s antukovou dráhou pro štafety a velkou zastřešenou tribunou odpovídal úrovni soutěže. Ostatní disciplíny byly připraveny na okolních dobře posečených travnatých plochách. Zapomnělo se na diváky s nějakým teplým jídlem, pití bylo dost. O soutěžící bylo postaráno dobře. Svačina – chléb s pomazánkou, oběd – řízek, chléb, okurek. A počasí bylo vynikající. 
      Pro celý náš kolektiv to byla dobrá zkušenost. Do krajského kola hry PLAMEN se Žernovník vrátil asi po patnácti letech a víme, že když povyrosteme a nepřestaneme se snažit, může to být i lepší. 

                           
                                                              Miroslav Hnilička
                                                              vedoucí kolektivu MH SDH Žernovník