Krajské kolo Brno

27.06.2010 20:51

Vkládám článek z okresního webu, který napsal  Míra o krajském kole hry Plamen v Brně.

 

Krajské kolo PLAMEN 2010

Byli jsme na krajském kole PLAMEN 2010

 

            Výsledek okresního kola nás podruhé posunul jako zástupce okresu Blansko do krajského kola soutěže mladých hasičů hry PLAMEN. Jak je zvykem, v době konání okresního kola nebylo OZ krajského kola ještě k dispozici. Dozvěděli jsme se jen datum a i to se ještě změnilo z neděle 13.6. na sobotu 12.6. Pokud je potřeba organizovat skupinu 12 lidí, i to je dost problém. To asi pro krajskou radu mládeže není nic neznámého. Oficiální propozice jsem obdržel 2.6. – tedy deset dnů před soutěží. A teď se zařiď. Nějak se to zvládlo.

            Po zkušenostech z minulého roku jsme od organizátorů čekali ledacos, tak jsme byli připraveni. Vybavili jsme se dostatečnou zásobou chlazeného pití, trochou jídla a hlavně stanem a posezením. Stadion Univerzity obrany v Brně Pisárkách jsme si obhlídli předem, takže jsme věděli od čeho jdeme. Travnatá plocha plně vyhovovala potřebám hasičů a široký škvárový ovál také. K dobré úrovni hřiště přispělo počasí minulého měsíce.

            V sobotu ráno jsme byli na místě před osmou hodinou. Obrovské překvapení, po minulém ročníku byl připravený stadion a spousta pořadatelů, kteří se snažili o plynulý průběh soutěže. To loni byli závodníci na místě a pořadatelé se začínali scházet a domlouvat jestli teda tu soutěž uspořádají. Ani jsme se neubytovali a již jsme absolvovali prezenci.

            Dle plánu den pokračoval nástupem se zahájením, závodem požárnické všestrannosti, štafetou CTIF, štafetou 4x60m, požárním útokem CTIF, štafetou dvojic a vyvrcholením byl požární útok. Celý program závodů byl komentován rozhlasem a hlavně komentář nebyl rušen obtěžující hudbou. Kdo chce poslouchat hudbu, ať jde na diskotéku.

            Do soutěže jsme prezentovali družstvo o věkovém průměru něco přes 12 roků a co do výšky jsme také patřili k těm menším. Náš cíl bylo polepšení si proti minulému ročníku. Ještě při poradě jsme si vyjasnili předpokládané sporné body s rozhodčími a šlo se soutěžit. Předem vylosované startovní číslo 1 jsme brali jako výhodu. Začínalo se ZPV. Výsledek 3. místo dával naděje. Pak se pokračovalo štafetami, což není naše silná stránka. Štafeta CTIF čas  82,92 s  - 4. místo, štafeta 4x60  čas 46,02 s 5. místo, štafeta dvojic 60,67 s 4. místo. Na poslední požární útok jsme nastupovali s čistou hlavou. Čas 20,32 s vypadal dobře. Po útoku Mistřína a čase 16,92 s jsme vystřízlivěli. Druhým pokusem s časem 19,15 s jsme obsadili 6. místo ze sedmi družstev. V celkovém hodnocení jsme se umístili na 4. místě, tedy cíl jsme splnili. Za toto patří poděkování všem členům kolektivu včetně vedoucích a také silnému fanklubu  rodičů.

            Ještě jednou musím vyzvednout práci pořadatelů. Celá soutěž měla hladký průběh se snahou o co největší plynulost. Během soutěže nebylo nutné řešit žádný protest.  Pro všechny byla k dispozici nádrž z chladnou vodou pro opláchnutí a zdarma šťáva k pití.  Při vyhlašování výsledků  byla oceňována všechna družstva za jednotlivé disciplíny a první tři navíc celé družstvo medailemi.

 

Výsledky:1276630705_sb_plamen2010_kraj-1.pdf (165,3 kB)

| Autor: Miroslav Hnilička | Vydáno dne 15. 06. 2010 | 200 přečtení |
| Počet komentářů: 0 | Přidat komentář |