Krajské kolo dorostu - Hodonín

09.06.2014 11:37

V neděli 8.6.2014 jsme se vypravili do Hodonína na krajské kolo dorostu. Reprezentovalo nás družstvo dorostenek, střední dorostenec Dan Matuška a starší dorostenec Vojta Zhoř. Cestou do Hodonína panovala v autě s dorostenkami skvělá nálada díky slibovanému překvapení, za které Krabovi děkujeme. Po příjezdu na stadion jsme se i s fanklubem rodičů usadili na tribuně a čekali jsme, co se bude dít. 

Sluníčko svítilo, nástup už byl za námi, a tak se začalo závodit. Začínalo se stovkami dorostenek a útoky družstev dorostenců. Naše holky, jako jedny z mála, přežily stovky bez úrazu a vybojovaly si průběžné druhé místo. Poté jsme se vyměnili a holky šly na útoky a kluci na stovky. Našim dorostenkám na útoku nepřálo štěstí, a tak si vysloužily N za nedokončený útok a průběžné čtvrté místo. Trošku nás uklidnily testy, které holky zvládly bez chyby, což nás dostalo aspoň na třetí místo. Mezitím se Dan s Vojtem prali se stovkami. Oba si vedli dobře, takže Dan byl průběžně druhý a Vojta pátý. Testy napsali také bezchybně. 

A začala poslední, rozhodující disciplína pro družstva - štafeta. I za strašného tepla fandili rodiče jako o život, a i díky tomu odběhly hoky štafetu tak dobře, že se celkově umístily na druhém místě se stejným součtem bodů jako družstvo první. Pak přišel na řadu dvojboj, ve kterém Dan zazářil a získal celkové první místo a postup na mistrovství České republiky dorostu, které se koná 2. až 6. července v Brně!  Vojtovi se taky dařilo a odvezl si celkové páté místo.

 Na zpáteční cestě to v autě s dorostenkami úplně ožilo, a tak se asi hodinu a půl nepřetržitě zpívalo. Za odměnu jsme všichni jeli na oběd, spíše večeři, do Brna do restaurace. A ti, co jestě měli nějaké síly, se šli pochlubit a buchnout vyhrané šampáňo do Ahoja na Žernovník.

Všem gratulujeme, děkujeme trenérům za trpělivost a rodičům za podporu. 

Gratujeme také klukům z Bořitova, kteří náš kraj budou jako družstvo reprezentovat na mistrovství České republiky a přejeme hodně štěstí.